Over mij,
Lies Willaert.

Ik ben opgegroeid in de jaren 80 en 90. Toen moest je nog filmrolletjes ontwikkelen. Wachten op de foto was even spannend als magisch. Technisch moest alles correct zijn. Want van retouches in Photoshop was geen sprake. Je moest het vak kénnen. Inmiddels ben ik een PRO in digitale fotografie. Maar dat ik de analoge fotografie beheers, blijft een meerwaarde. Ik kan licht laten vallen, schaduwen inschatten. Ik ben 25 jaar fotograaf en blijf begeesterd door het vak. Een dag met foto’s maken is een geslaagde dag! Fotografie is een dagelijkse passie sinds mijn zestiende. Spreken in beelden blijft genieten. Verhalen vertellen van mensen en organisaties is het liefste wat ik doe. I am a storyteller with pictures. I am a dreamcatcher in the blink of your eye.

Mijn klanten

VVL/BBDO, Darwin BBDO, UZ Brussel, UZ Leuven, Shortcut, Familiehulp, Huisfotograaf vrt, Eyeworks, Egghunter, Indian Dribble, Visart BVBA

Publicaties

Bloovi magazine, Knack, Still Magazine, DPG Media

Neem contact op

Portretten

Ik focus op emotie, op wie je bent. En ik zorg voor vertrouwen. Mensen zijn op hun mooist als ze zich op hun gemak voelen. Het doel van het portret is om je beste kant te schetsen en kennis te maken met je karakter.

Reportages

Ik grijp de essentie van een mooie dag, leg de sfeer vast van een stad en vind het perfecte kader voor wat gebeurt. Ik wandel mee en verzamel de beste beelden uit het echte leven. Reportages zijn de meest verhalende discipline in de de fotografie. Ze houden me scherp.

Setfotografie

Ik zorg ervoor dat regisseurs hun scènes krachtig vastgelegd krijgen door middel van één beeld per scène. Storen is uit den boze. Ik ben als een muis op de set, om de personages en de sfeer van een film te registreren, en behind-the-scenes beelden toe te voegen.

Commerciële opdrachten

Ik maak foto's die de klant vraagt, reclamebureaus of bedrijven. Commerciële beelden vergen de meeste discipline. Ik hou mijn creativiteit strak aan de lijn om tot het beoogde resultaat te komen. Mijn persoonlijke touch is dan een kleine extra.

+